Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Masszázs élettani hatásai

A masszázs az egész szervezetre jótékony hatással van:

A masszázs fogásaival kiváltott mechanikai ingerek részben közvetlenül, részben pedig közvetett úton befolyásolják a sejtek, szövetek működését. A befolyásolás elsősorban lokális, de távoli szervrendszerekre is hat az idegrendszer útján.

Feszesít és fogyaszt, hiszen megindítja a véráramlást, az anyagcserét és ez által gyorsabban bomlanak fel, és ürülnek ki a salakanyagok a szervezetből. Ellazítja az izmokat, tehát nyugtató hatással bír. Javítja a vérkeringést, így vérkeringési problémák esetén is javallott. Számos betegség, kór tüneteit, panaszait enyhíti.

Hatással van hormonjaink termelődésére, emésztőrendszerünk működésére, belső szerveinkre, anyagcsere működésünkre.

A masszázst lehet kombinálni aromaterápiával, amivel még hatékonyabbá lehet tenni azt, ha jól, választják ki a megfelelő növényi olajat, mely az adott betegségben vagy kezelésben még inkább sikerre viszi a kezelést.

A masszázzsal betegségeket előzhetünk meg, és az egészségünket őrizhetjük meg. Általa javítjuk a teljesítőképességünket, közérzetünket.

A masszázs hatásai:

Nincsenek mellékhatásai. Oldja a feszült, merev izmokat, frissíti a vérkeringést, enyhíti a depressziót és a szorongást, gyógyír megannyi krónikus bajra. Nagyszerű adomány a közérzetünk javítására, a stressz hatására felhalmozódott vagy étkezéssel bevitt káros anyagok eltávolítására, a méreganyagok és káros energiák szervezetünkből történő kiürítésére.

Rendszeres masszázs mellett izmaink megőrzik optimális rugalmasságukat, kondíciójukat, csontozatunk erős, ellenálló marad.

A kezelés során a sejtek anyagcseréje felgyorsul. Ajánlott a fokozott folyadékbevitel, szénsavmentes ásványvíz, vagy frissítő, finom gyümölcstea formájában. A bevitt folyadék segít a szervezetre káros mérgező anyagok eltávolításában.

A kellemes, nyugtató légkörben eltöltött idő után energetikailag feltöltődve, frissen indulhat tovább a vendég, mintha napokat töltött volna regenerálódással.

Aromaolajos masszázs:

A lazító, stresszoldó, gyengéd testmasszázst az aktuális állapothoz választott növényi eredetű olajok, illóolajok vagy azok kombinációinak felhasználásával végezzük. Az illóolajok elsősorban a bőrbe, valamint a mélyebben lévő szöveti részekbe és a vérpályába eljutva fejtik ki jótékony hatásukat. A masszázs során elillanó és belélegzett olajok hatnak érzékszerveinkre is, nyugtató és frissítő, a hangulatot kedvezően befolyásoló hatásuk érvényesül. Hatásukra intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energetizáló és vitalizáló ereje. A lassú, finom, nyugodt mozdulatokkal végzett masszázs célja az izmok tónusának javítása

Svédmasszázs:

A svédmasszázs relaxáló hatású, oldja a feszültséget, és segít az alvászavarok leküzdésében; sőt, bizonyos típusú fájdalmak csökkentésére is kiválóan alkalmas. Nem csak lelki, de olyan szervi problémákban is segítséget nyújt, mint például a magas vérnyomás, emésztési zavarok, gerincbántalmak, szívpanaszok és légzőszervi problémák. A masszázs során az egész testet átmasszírozzák a kezektől egészen a talpakig, kivéve a hasat és a mellkast, de a masszázs testrészenként is kérhető.

Tibeti masszázs:

A keleti masszázs technikákat, így a Tibetit is a holisztikus gondolkodásmód és kezelés jellemzi. Kulcsfogalmuk az egyensúly, amelyet az anyag, energia és a szellem harmonikus együttműködése hoz létre. A betegségek gyógyításánál a tünetek mellett figyelembe veszik az alkatot és az életkörülményeket. A gyógyítás célja a harmónia és az egyensúly helyreállítása. Ezért is szokták mondani, hogy a keleti masszázs fajták emberközpontúak.

A Tibeti masszázs egy komplex kezelés, mely

  • méregtelenít,
  • frissít,
  • zsírtalanít és
  • energetikailag feltölt.

Beindítja a nyirokkeringést és normalizálja a vérkeringést.

Kékalga masszázs:

Az óceán érintése a svéd masszázs fogásain keresztül. Tengeri kék algát és sókat tartalmaz a masszázskrém, amely külső belső tisztítást végez, hiszen bőrünk külső, elhalt hámsejtjeit eltávolítja, de egyben méregtelenítést is végez. Kettős hatása mellet a fogyni vágyóknak is ajánlott, akár kiegészítő kezelésként is. Az izomzat tónusait igyekszik harmonizálni, a görcsöket feloldani a testben, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag krém pedig helyreállítani a bőr rugalmasságát- fokozza működését. Sokan szenvedünk a száras bőr okozta kellemetlenségektől, viszket, egészségtelenül néz ki, és minél többet kenjük, annál szárazabb lesz. Az algás masszázs is egy lehetséges megoldás erre a problémára. 

egészséges embereknél a test optimális karbantartása érdekében javasolt a heti - kétheti ismétlés, mozgásszervi, izom és csontozati elváltozásokban szenvedőknek ajánlott a heti 2-3 alkalom is.

A masszázs mechanizmusa:

A masszázs az érintés kölcsönhatása, a kéz kapcsolata a testtel, ugyanakkor nemcsak a bőrfelületet érinti, hanem az izmokat, a csontokat, a vér és nyirokkeringést is, sőt egy alapos masszázs az ember egész lényét áthatja. A teljes testmasszázs tetőtől-talpig, elöl hátul, az összes izmot érinti. A talpon kezdődik, majd a meridián vonalak mentén végighalad a lábakon, farizmon, háton, nyakon, majd előröl lábon, hason, mellkason, karokon és az arc masszírozásával ér véget. A Tibeti masszázs mozdulatai kellemes ritmusúak, fájdalommentesek, ugyanakkor mélyrehatóak.

Praktikus tanácsok:

Ha úgy dönt, hogy kipróbálja a masszázst, a napi problémákat félretéve szánjon rá 1-2 órát, hogy teste megpihenhessen és feltöltődhessen. (Ép testben, ép lélek!)

A masszázs csak ruhában végezhető, javasolt a vékony pamut ruha.

Étkezés nem javasolt masszázs előtt 1-2 órával

A masszázs tetszés szerinti gyakorisággal ismételhető, tettel várok minden Kedves Vendéget!